«Avengers: Endgame»-skaperne takker fansen for verdensrekorden

At «Avengers: Endgame» denne helgen gikk forbi «Avatar» som historiens mest innbringende film, skyldes trofaste fans. Nå hylles de av filmskaperne.

Lørdag offentliggjorde Disney og Marvel-studioet at «Avengers: Endgame» kom til å gå forbi 2009-filmen «Avatar» når det gjaldt billettinntekter på verdensbasis.«Avatar» (2009) kunne vise til inntekter på 2.7897 milliarder dollar, noe som har holdt til førsteplass i en årrekke – etter at den danket ut regissør James Camerons forrige storfilm «Titanic» (1997). Men lørdag nådde «Avengers: Endgame» 2.7892 milliarder dollar.Den siste halve millionen dollar som manglet, regnet Disney ifølge pressemeldingen å klokke inn i det som gjensto av helgen.4. juli-premiere«Avengers: Endgame» hadde nypremiere på 2.000 amerikanske kinoer 4. juli-helgen. Sammen med noen hittil ikke innmeldte billettinntekter fra utlandet, ti års inflasjon og at filmen slo voldsomt an i Kina – der den spilte inn 629 millioner dollar – klarte superheltfilmen det tilsynelatende umulige, skriver Forbes.Marvel og Disney valgte popkulturmessen Comic-Con til offentliggjøringen, i nærvær av 8.000 Marvel Comics-fans.- Til de mest fantastiske fansene i universet, fra dypet av våre hjerter, takk … heter det fra regissørbrødrene Joe og Anthony Russo , som har hatt regi på to «Captain America»-filmer og de to siste «Avengers»-filmene.Hemsworth takket fansenOgså Thor-skuespiller Chris Hemsworth tok til Twitter og fastslo:- Takk til alle dere fans rundt i verden som løftet «Avengers: Endgame» opp til historiske høyder.Her i Norge ble «Avengers: Endgame» sett av 165.312 kinogjengere i åpningshelgen i april i år. Det er årets hittil beste premieretall, nær tre ganger flere enn «Riverolf»-filmen på andreplass. Totalt er «Avengers»-avslutningen sett av 514.534, ifølge Kinotoppen.«Avatar» ble i Norge sett av nær 750.000 kinopublikummere.(©NTB)