Cecilia Brækhus i krangel - kjendisadvokater fikk smuler

Publisert 31. juli 2019 kl. 11.03
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.42
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 392 ord
(): Proffbokser Cecilia Brækhus tvangsutløste Morten Andreassen og John Christian Elden fra First Lady Promotion for 10.500 kroner. De liker ikke måten hun har gått frem på, skriver Finansavisen.Bokseren, som eide 64,87 prosent av First Lady Promotion, har ifølge Finansavisen brukt en klausul i aksjonær­avtalen mellom de tre, som sier at «hvis en aksjonær ikke selv ønsker å være aktiv i selskapet, eller minst 65 prosent av de øvrige aksjonærene ikke ønsker at aksjonæren skal være aktiv, så utløses en salgsplikt på aksjonærens aksjer».SmulerFor at klausulen skulle kunne brukes måtte den som krever tvangsutløsning ha en saklig begrunnelse, noe Brækhus ifølge avisen mener at hun fant og har brukt. Andreassen fordi han ikke har fungert som Brækhus' manager og promotør siden 2017, og Elden fordi hans bidrag til firmaet opprinnelig skulle være å stille kontorplass for Andreassen.Ifølge Finansavisen har Andreassen kun mottatt skarve 6.233 kroner for sin eierandel på 21,07 prosent.Andreassen og Elden har imidlertid ifølge avisen likevel tjent gode penger på bokseferdighetene til Brækhus. First Lady Promotion omsatte til sammen for 40 millioner kroner i 2016 og 2017, og de tre eierne tok ut til sammen 5 millioner kroner i utbytte, hvorav 1,8 millioner kroner gikk til de to advokatene.Godkjent med forbeholdElden sier til Finansavisen at han ikke har planer om å ta opp kampen mot Brækhus i retten, men at han tviler på at fremgangsmåten i saken er juridisk riktig og mener det hele er orkestrert av Brækhus’ nye manager, tidligere advokat John Rein i Wikborg Rein.Samtidig gjør han oppmerksom på at han ikke har mottatt noen sluttseddel etter aksje­overdragelsen, uten at han mener det er noen dramatikk i det, og viser til at revisoren til First Lady Promotion ikke har godkjent regnskapet for 2018, uten forbehold, som følge av aksje­disputten mellom de tre eierne.- Ved tvangsutløsning er det ikke nødvendig med sluttseddel, sier styreleder John Rein i First Lady Promotion til Finansavisen.Andreassen er ifølge avisen derimot ikke ferdig med saken, og forteller at han vil ta kontakt med styre­leder (John Rein, red. anm.) etter ferien for en redegjørelse.- Jeg har via revisjonsrapporten registrert at det er foretatt noen tvilsomme disposisjoner av hovedaksjonær og styreleder, herunder tvangsutløsning av meg, og at revisor stiller spørsmål ved lovligheten av dette, skriver han i en melding til Finansavisen.- Han har fått den informasjonen han trenger, og han vet utmerket godt hvorfor han er blitt tvangsutløst, er Reins kommentar til Andreassens uttalelse.