Den største økonomiske tilbakegangen på mer enn 20 år

Nord-Koreas økonomi skal være i kraftig tilbakegang.

Publisert 26. juli 2019 kl. 09.59
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.47
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 173 ord
Nord-Korea opplevde i fjor den største økonomiske tilbakegangen på mer enn 20 år, ifølge Sør-Koreas sentralbank. Sanksjoner og dårlig vær pekes ut som årsaker.Beregninger fra Bank of Korea i Seoul viser at nabolandets økonomi krympet med 4,1 prosent i fjor.Ifølge en uttalelse fra banken var det andre år på rad med resesjon i Nord-Korea, og det verste økonomiske utfallet siden 1997. Den gang viste de sørkoreanske anslagene at økonomien i Nord-Korea krympet med 6,5 prosent.På midten av 90-tallet var Nord-Korea rammet av en omfattende sultkatastrofe, og det antas at flere hundre tusen mistet livet.Nord-Korea gir ikke ut noen offentlige data om sin økonomi. Den sørkoreanske sentralbanken sier deres anslag er basert på informasjon som er hentet inn av forskjellige etater i Sør-Korea, blant annet gjenforeningsdepartementet og etaten for å fremme handel mellom de to koreanske nasjonene.De amerikanske sanksjonene mot Nord-Korea er blitt skjerpet etter at landet har gjennomført en rekke tester av atomvåpen og raketter de siste årene.Eksperter påpeker også at vedvarende tørke og en hetebølge i fjor rammet landbruket i Nord-Korea hardt.(©NTB)