Dette skjer i dag

Norwegian kommer med nyheter kl. 08:00.

Næringsliv

- Norwegian: Trafikktall, juni kl. 8:00- Eolus Vind med kvartalstall kl. 8:30- FAO: Månedlig matvareindeks- Tyskland, PMI industri, juni kl. 9:30- ØMU: Detaljhandel, mai kl. 11:00- USA: DOE ukentlige gasslagertall kl. 16:30.- USA: Børsene stengtKilde: TDN Direkt / FinansavisenSSB Prisindeks for engroshandel, 2. kvartal 2019. Alderspensjonister, 2018. Avfall fra husholdningene, 2018. Lokale folkeavstemninger, 2018 kl. 08:00.Rapport: Norskfødte med innvandrerforeldre – hvordan går det med dem? Demografi, utdanning, arbeid og inntekt. Kl. 08:00.Dom i Ludvigsen-saken Nord-Troms tingrett avsier dom i saken mot tidligere statsråd og fylkesmann Svein Ludvigsen, som har stått tiltalt for å ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seg seksuell omgang med tre unge menn. Det blir ikke holdt rettsmøte.Aktor i saken, statsadvokat Tor Børge Nordmo, har lagt ned påstand om at Ludvigsen dømmes til fem og et halvt års fengsel.Kallmyr i møte om fjellet VeslemannenJustis- og innvandringsminister Jøran Kallmyr skal under sitt besøk i Møre og Romsdal politidistrikt torsdag morgen ha et møte på Åndalsnes med de sentrale aktørene knyttet til overvåkingen av fjellet Veslemannen. Statsråden skal etter møtet en tur til Horgheim i Romsdalen hvor mye av aktiviteten knyttet til overvåkingen foregår.Det svært rasfarlig fjellet er 1.294 meter høyt og ligger på vestsiden av Romsdalen i Rauma. Veslemannen har et volum på 120.000–180.000 kubikkmeter, noe som utgjør rundt 1 prosent av det totale volumet av Mannen. De siste fem årene har farenivået under fjellet blitt hevet til rødt hele tolv ganger.Statsministeren deltar på toppmøteStatsminister Erna Solberg skal delta på et toppmøte for stat- og regjeringssjefer i CARICOM, organisasjonen for karibiske stater i St. Lucia. Hovedtema er klima, havarbeid og bærekraftmålene. Møtet finner sted på St. Lucia i KaribiaDen norske statsministeren er invitert som leder for gruppa for FNs bærekraftmål og det internasjonale havpanelet. Hovedinnlegget til Solberg handler om Norges arbeid med hav og klima.Dronning Sonja fyller 82 årUSAs nasjonaldagPresident Donald Trump har bedt om at det utstilles stridsvogner når han skal tale i Washington i forbindelse med USAs nasjonaldag. Ønsket har vakt oppsikt blant antikrigsdemonstranter i Washington som i klare ordelag har sagt hva de mener om presidentens ønske.Putin møter pavenRusslands president Vladimir Putin skal møte pave Frans i Vatikanet.Møtet finner sted dagen før katolske ledere fra Ukraina møtes i Vatikanet for å diskutere skillet mellom den russiske og den ukrainske ortodokse kirken. Også i 2015 møtte Putin og paven hverandre.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv
Børs