Deutsche Bank kutter 18.000 stillinger innen 2022

Deutsche Bank kutter 18.000 stillinger innen 2022. De kunngjør også planer om en omlegging av virksomheten, noe som vil koste over 71,6 milliarder kroner.

Næringsliv

Det kommer fram søndag etter et møte i representantskapet.Kuttene i stillinger vil føre til en redusering av årlige utgifter på 6 milliarder euro, heter det i en uttalelse fra banken. Det tilsvarer 58 milliarder kroner. Deutsche Bank vil etter kuttene sitte igjen med 74.000 ansatte.Banken, som er Tysklands største, forsøker med dette å øke lønnsomheten og utbyttet for aksjeeierne.Omstruktureringen skjer etter at Deutsche Bank og Commerzbank i april holdt samtaler om en sammenslåing, men dette endte uten avtale.Bankene mente en sammenslåing ville være for risikabel, og at kostnadene kunne overstige gevinsten.(©NTB)

deutsche bank
jobbkutt
Nyheter
Næringsliv