«El Chapo» får sin dom

Næringsliv

Den mexicanske narkoforbryteren Joaquin «El Chapo» Guzman (62) er som ventet dømt til livstid i fengsel av en domstol i New York.Guzman ble av en jury i februar kjent skyldig på alle tiltalepunkter, som omfattet drap, hvitvasking av penger og smugling av mange tonn tunge narkotiske stoffer til USA.62-åringens kone ankom onsdag den tungt bevoktede føderale domstolen i Brooklyn, hvor straffeutmålingen ble lest opp.Det var ventet at Guzman kom til å bli dømt til fengsel på livstid uten mulighet for prøveløslatelse. Soningen skjer trolig i et høysikkerhetsfengsel i Florence i delstaten Colorado.Spenningen rundt onsdagens rettsmøte var derfor mest knyttet til hva han ville si da dommeren ga ham ordet i rettssalen.Her hevdet han at han er blitt nektet en rettferdig rettssak, mens «hele verden så på». 62-åringen sa videre at saken er blitt svertet av uriktig opptreden fra jurymedlemmer og klaget over fengslingsforholdene i New York.«El Chapo» er tidligere leder for det mexicanske Sinaloa-kartellet og sto i flere år på magasinet Forbes' liste over verdens mektigste personer.Rettssaken i New York pågikk i tre måneder, og retten fikk et oppsiktsvekkende innblikk i driften av et av verdens største narkokarteller.(©NTB)

Nyheter
Næringsliv