<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Fire menn dømt for å ha svindlet banker for 36 millioner kroner

Fire menn er i Borgarting lagmannsrett dømt til mellom to og seks års fengsel etter å ha svindlet til seg 36 millioner kroner fra en rekke ulike banker.

    Publisert 11. juli 2019 kl. 14.20
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 18.03
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord

    En 53 år gammel mann er utpekt som hovedmann i saken og er dømt til seks års fengsel for bankbedragerier. En 37-åring fikk fire og et halvt år, en 51-åring er dømt til to år og ni måneders fengsel og en 24-åring er fengslet i to år og tre måneder. Alle de dømte i denne saken har tilknytning til det tamilske miljøet i Norge.Dommene er gjennomgående noen måneder lavere enn det Oslo tingrett kom fram til i fjor vår.De fire misbrukte andres identiteter for å opprette bankkontoer i flere forskjellige banker og deretter ta opp lån i bankene. Retten mener at bedrageriene faller inn under straffelovens paragraf 60, den såkalte mafiaparagrafen.Gruppen utnyttet 29 ulike identiteter for å urettmessig skaffe seg lån og kreditter fra en rekke banker, kredittkortselskaper og andre finansinstitusjoner.Kripos og skattemyndighetene fikk de første bekymringsmeldingene høsten 2014. Etter hvert ble også Økokrim og Nav med i et omfattende samarbeid, og i oktober 2015 slo 220 personer fra politiet, skatteetaten og Nav til i en koordinert aksjon i Oslo, på Romerike, i Drammen og på Nesodden for å sikre bevis.21 personer ble pågrepet og siktet for grov økonomisk kriminalitet. Totalt 85 personer har vært siktet i saken.(©NTB)