Flystans etter angrep på flyplass i Tripoli

Det er stans i flyginger fra flyplassen Mitiga i Tripoli etter et angrep som skal ha blitt utført av styrkene til opprørsgeneral Khalifa Haftar.

Næringsliv

Haftars LNA-milits har tatt på seg ansvaret for angrepet mot hovedstadens eneste operative flyplass.En sikkerhetskilde på flyplassen Mitiga sier at angrepet ikke forårsaket noen personskader.Talsmann for Haftars opprørsstyrker, Ahmad al-Mesmari, sier imidlertid at et «kontrollsenter for droner» ved flyplassen har blitt ødelagt.Opprørsgeneralen Khalifa Haftar har sin base øst i Libya og har i tre måneder forsøkt å innta Tripoli. Han vil velte Libyas internasjonalt anerkjente regjering (GNA).Onsdagens hendelse er én i rekken av gjentatte angrep mot flyplassen i løpet av de siste tre månedene. Opprørsgruppen beskylder Tyrkia for å støtte regjeringen i Tripoli, og sier de ønsker å ramme «tyrkiske droner» som de mener flyr fra Mitiga for å ramme LNA-militsens styrker som befinner seg sør for Tripoli.(©NTB)

libya
Nyheter
Næringsliv