Huawei varsler jobbkutt etter Trumps svartelisting

Det er uklart hvor mange stillinger som skal bort.

Det kinesiske teknologiselskapet Huawei Technologies planlegger omfattende jobbkutt i USA etter å ha havnet på Trumps svarteliste, skriver Wall Street Journal.Ifølge nyhetsbyrået er det ansatte i selskapets R&D-avdeling, eller innovasjonsavdeling, Futurewei, som har omkring 850 stillinger i delstatene Texas, California og Washington som rammes.Futurewei-ansatte har slitt med restriksjoner rundt kommunikasjon med sine kolleger i Kina etter bannlysingen fra Trump-adminstrasjonen den 16. mai. Det er ikke bekreftet hvor mange stillinger som vil bli kuttet.USAs president Donald Trump varslet i mai forbud mot at amerikanske selskaper bruker utenlandsk teleutstyr som kan være en fare for landets sikkerhet, og Huawei er på listen over selskaper som vil kreve spesialgodkjenning.En enighet omkring Huawei er et av temaene som inngår i samtalene mellom Kina og USA for å få på plass en ny handelsavtale mellom partene.