Hurtigruten mener Nordkapp-vedtak er ulovlig

Hurtigruten klager på Nordkapp kommunes vedtak om å forlenge Scandic og Ricas omstridte monopol på å drifte anlegg og kreve inn avgift på Nordkapp-platået.

Næringsliv

Nordkapp kommune fattet vedtaket i juni med knappest mulig flertall, ti mot ni stemmer. Hurtigruten mener vedtaket er ulovlig og sendte fredag en såkalt lovlighetsklage på vedtaket, skriver Dagens Næringsliv. Det er gjort flere saksbehandlingsfeil. Alle fakta er ikke på bordet. Rådmannen var inhabil. Vedtaket er i strid med EUs konkurranseregler, sier kommunikasjonsdirektør Anne Marit Bjørnflaten i Hurtigruten til avisen.Nordkapp-platået er Norges tredje mest populære turistattraksjon med 300.000 besøkende årlig. Rica Eiendom betaler 79.000 kroner i året i festeavgift for å leie området fra Finnmarkseiendommen (Fefo). Rica leier så området videre til Scandic, som hvert år krever inn 50 millioner kroner i besøksavgift.Ordfører Kristina Hansen i Nordkapp kommune vil ikke kommentere innholdet i klagen, men sier hun regnet med at vedtaket ville bli klaget inn.- Jeg forventet klager. Hurtigruten ivaretar sine interesser, og det har de rett til, sier Hansen.(©NTB)

hurtigruten
Nyheter
Næringsliv