<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kritiserer Mattilsynet etter tiltak mot laksesykdom

Etter at Mattilsynet opprettet en sone mot laksesykdommen ILA på 10 kilometer i Jøkelsfjorden i Troms, frykter ordføreren for arbeidsplasser i kommunen.

    Publisert 30. juli 2019 kl. 05.54
    Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.44
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 160 ord

    Nesten hele Jøkelsfjorden i Kvænangen i Troms kan bli liggende brakk i halvannet år etter at det 2. juli ble oppdaget utbrudd av laksesykdommen ILA i et oppdrettsanlegg. For å hindre videre smitte har Mattilsynet opprettet en sone på 10 kilometer, skriver NRK.Produsenten Mowi Kvænangen opplyser at de på grunn av Mattilsynets raske tiltak ikke får sette ut ny fisk i anleggene, noe som betyr at opptil 30 ansatte ved lakseslakteriet ikke vil ha noen jobb å gå til i 12-15 måneder. Ordfører Eirik Losnegård Mevik (Ap) mener Mattilsynet nå reagerer for strengt etter at Norge tidligere har fått kritikk for å ha reagert for sent når smittsom laksesykdom bryter ut.– Dette kan sette arbeidsplasser i spill, sier Mevik.– For kommunen handler det om skatteinntekter, og om å ha barn i barnehagen, ha folk på fotballaget og bedriftsfotballaget. Det som skaper gode lokalsamfunn, sier ordføreren videre.Mattilsynet sier til NRK de ikke kan svare på kritikken fra kommunen på grunn av ferieavvikling.(©NTB)