Lakseprisen under press

- Det er et feriemarked.

- Jeg hører alt fra 47 til 52 kroner, sier en innkjøper ved et foredlingsselskap til iLaks.- Det kommer mye fisk denne uken, og det kommer mer neste uke. Det handler jo om at det må være tagere av fisk også. Jeg hører polakkene er fullastet denne uken her, og det er meldt varmt vær over Europa, legger han til. iLaks’ fem industrikilder skisserer følgende prisleie (til oppdretter) for laks som skal leverers neste uke:

  • 3-4 kilo 46-50 kroner
  • 4-5 kilo 48-52 kroner
  • 5-6 kilo 50-54 kroner
- Det er et feriemarked, på begge sider av bordet. Ikke enkelt å håndtere disse volumene på en tilfredsstilellende måte. Stor spread indikerer litt av usikkerheten i markedet. Det blir nok en sein ettermiddag dette her, men alt blir solgt til slutt, sier en trader til nyhetsjenesten.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også