Langvarig rettskamp førte til milliontap for Caprino Filmcenter

Caprino Filmcenter, som styres av Ivo Caprinos sønn Remo (75), fortsetter å tape penger.

De siste fem årene har filmselskapet tapt 10,5 millioner kroner.I fjor fikk filmselskapet et negativt årsresultatet på tre millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.Selskapets egenkapital er spist opp, og gjelden er på 10,7 millioner kroner. I selskapets årsberetning oppgis årsaken til tapet å være behovet for juridisk hjelp i forbindelse med den langvarige striden om opphavsretten til bilen Il Tempo Gigante.Striden har pågått siden 2014, da Hunderfossen familiepark bygde berg-og-dal-banen Il Tempo Extra Gigante (bildet over). Filmselskapet tok Hunderfossen til retten fordi de mente de ikke hadde rett til å bygge berg-og-dal-banen, som hadde utseendet og navnet til bilen fra «Flåklypa»-filmen.I mars avviste Høyesterett filmselskapets anke, slik at fornøyelsesparken får lov til å beholde navnet «Il Tempo Extra Gigante».(©NTB)