Mer enn halverer bunnlinjen

Therese Johaug leverte solide resultater i skisporet denne vinteren, men økonomisk jubel legger vente på seg

Næringsliv

Bunnlinjen i Therese Johaugs selskap Setra AS mer enn halveres i regnskapsåret 2018. Årsresultat endte på 5,1 millioner, dette mot 13,8 millioner kroner året før. Dette tilsvarer en reduksjon på 8,7 millioner kroner, dette til tross for en økning i salgsinntektene fra 2017. Inntektene i 2018 beløp seg til drøye 5 millioner kroner, mot 4,5 millioner kroner året før. Solid reduksjon i finansinntekterReduksjonen i årsresultatet er forårsaket av en betydelig nedgang i finansinntekter. Fra tidligere 11,1 millioner kroner til 1,6 millioner kroner. Følgelig reduseres årsresultatet nesten tilsvarende, til tross for økte inntekter og bedre driftsmargin. Driftsresultatet økte med nesten 1 million kroner i 2018, fra 3,7 millioner kroner til 4,6 millioner kroner. Egenkapitalen økerVidere står selskapet oppført med pene 28,2 millioner kroner i egenkapital i 2018, mot 23,1 millioner kroner året før. Johaug tok ut null kroner i lønn fra selskapet gjennom 2018. 

therese johaug
Setra AS
langrenn
Nyheter
Næringsliv