Milliardær og tidligere presidentkandidat Ross Perot er død

Texas-milliardæren Ross Perot er død, 89 år gammel, opplyser en talsmann for familien. Perot prøvde å bli president i USA to ganger.

Næringsliv

Perot døde tidlig tirsdag, opplyser familiens talsmann James Fuller.Han hadde kjempet mot leukemi i fem måneder, skriver avisen Dallas Morning News.Perot stilte som uavhengig presidentkandidat i 1992. Der fikk han 18,9 prosent av stemmene da han stilte mot Republikanernes George H.W. Bush og Demokratenes Bill Clinton. Det er den største prosentandelen en tredje kandidat hadde fått i USA på 80 år.Clinton vant valget, en seier Republikanerne ga Perot skylden for.Fire år senere forsøkte Perot seg på nytt, etter å ha dannet Reformpartiet i 1995. Forsøket på å bli president mislyktes igjen. Han fikk 8,1 prosent av stemmene i 1996-valget, noe som fortsatt er en høy andel for kandidater som ikke tilhører de to store partiene. I 1996-valget tapte han mot Clinton igjen. Republikanernes kandidat var Bob Dole.Perot gjorde ikke flere forsøk på å bli valgt til politiske verv, men støttet ved senere valg republikanerne.Perot startet sin yrkeskarriere som selger for dataselskapet IBM i 1957. Fem år senere forlot han IBM og startet sitt eget selskap, EDS (Electronic Data Systems). Han solgte majoritetskontrollen i selskapet til General Motors i 1984 for 2,5 milliarder dollar.Fire år senere startet han et nytt IT-selskap, Perot Systems. Perot Systems ble kjøpt opp av Dell for 3,9 milliarder dollar i 2009 og solgt videre til NTT Data i 2016.Perots formue var ifølge magasinet Forbes i april på 4,1 milliarder dollar.

Nyheter
Næringsliv