Oppkjøpsfond tar storjafs av disruptiv frisørkjede

Verdsettes trolig til omlag 400 millioner kroner.

Den disruptive frisørkjeden Cutters selger 65 prosent av selskapet til det svenske oppkjøpsfondet Procuritas.Ifølge Finansavisen ble selskapet verdsatt til rundt 220 millioner kroner etter emisjonen i fjor. Den gangen hadde selskapet 50 salonger. Nå har selskapet har vokst til over 75 salonger, fordelt over alle de nordiske landene.Med en omsetning på 156,4 millioner i 2018 og et resultat før skatt på omkring 10 millioner, verdsettes sannsynligvis selskapet til omkring 400 millioner kroner.- Vi er fornøyde med verdsettelsen, den reflekterer det verdiskapningspotensialet som Cutters har, sier aksjonær i Cutters og partner i gründerfabrikken Askeladden & Co, Martin Schütt, til DN.- Jeg kan si at prisen reflekterer der vi er i dag og vi har utviklet oss siden forrige emisjon, sier gründer og daglig leder Kristian Solheim til samme avis.Med en verdsettelse på 400 millioner kroner, så vil gründerne Solheim og Kamøy motta omkring 40 millioner i kontantvederlag, i tillegg til å beholde eierandeler på vel 10 prosent.Harald Aalvik og Lasse Carlsen Smedsvig, som er to av partnerne i Askeladden & Co og som jobber heltid i ledelsen til Cutters, vil beholde i overkant av fem prosent hver.


Les også