Rekordår for strandfest

Festivalkometen Palmesus tjente over 10 millioner kroner etter skatt i fjor. 

Publisert 25. juli 2019 kl. 12.16
Oppdatert 27. aug. 2019 klokken 17.48
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 245 ord
Med artister som Steve Aoki, Martin Garrix og DJ Snake, trakk Palmesus 35.000 festivaldeltakere til Bystranda i Kristiansand i fjor sommer. Festivalens ferske regnskap for 2018 viser at det omsatte for hele 68,9 millioner kroner i fjor. I 2017 var omsetningen på 60,6 millioner kroner. Palmesus ble startet av festivalsjef Leif Fosselie og Heine Strømme for ti år siden. På få år er festivalen blitt til Skandinavias største strandfest.I 2017 solgte Strømme seg ut av selskapet for 19 millioner kroner. Inn på eiersiden kom Lund Gruppen, som drives av brødrene Aasmund, Håkon og Magnus Lund. På bunnlinjen satt festivalen igjen med 10,05 millioner kroner i fjor. Av dette ble hele 10 millioner kroner avsatt til utbytte. De siste tre årene har eierne kunne hente ut 20,6 millioner kroner i utbytte fra selskapet. Mager egenkapitalAv eiendeler på 54,25 millioner kroner, var hele 54,2 millioner kroner gjeld. Selskapet hadde ved utgangen av fjoråret kun 46 tusen kroner i egenkapital. Festivalsjef Fosselie har tidligere uttalt til Finansavisen at grunnen til dette er at eierne skal kunne gjøre andre investeringer. - Vi flytter all egenkapital opp i morselskapene for at eierne skal kunne gjøre andre investeringer. Ved behov skyter vi kapital ned igjen, sa festivalsjefen i fjor. Billettene revet bort De siste årene har billettene til neste års festival blitt solgt ut et år i forveien. Nå velger imidlertid festivalen en litt annen strategi. 20 prosent av 2020-billettene er holdt av til et billettslipp senere i høst. De resterende 80 prosentene til neste års festival er allerede utsolgt.