Slik går det med lakseprisen

Lakseprisen faller sammnelignet med forrige uke.

Næringsliv

Eksportprisen på fersk eller kjølt oppdrettslaks var i snitt 60,12 kroner per kilo i uke 26 2019. Det var ned 8,3 prosent fra uken før, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).Sammenlignet med samme uke i fjor var det en nedgang på 6,2 prosent.Det ble eksportert 17.510 tonn fersk eller kjølt oppdrettslaks. Det var ned 1,4 prosent fra foregående uke, og opp 3,4 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Frossen laksEksportprisen på frossen laks var 67,51 kroner per kilo. Det var opp 11,5 prosent fra forrige uke, og opp 6,1 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Det ble eksportert 258 tonn frossen laks i uke 26. Det var ned 3,7 prosent fra forrige uke, og ned 27,9 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. 

laks
lakseprisen
ssb
Nyheter
Næringsliv