Slik går det med lakseprisen

Lakseprisen faller sammenlignet med forrige uke.

Næringsliv

Eksportprisen på fersk eller kjølt oppdrettslaks var i snitt 60,18 kroner per kilo i uke 29 2019. Det var ned 6,9 prosent fra uken før, melder Statistisk sentralbyrå (SSB).Sammenlignet med samme uke i fjor var det en oppgang på 9,1 prosent.Det ble eksportert 16,754 tonn fersk eller kjølt oppdrettslaks. Det var opp 0,7 prosent fra foregående uke, og ned 3,1 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Frossen laksEksportprisen på frossen laks var 63,25 kroner per kilo. Det var opp 7,3 prosent fra forrige uke, og opp 4,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. Det ble eksportert 226 tonn frossen laks i uke 29. Det var ned 40,7 prosent fra forrige uke, og ned 65,5 prosent sammenlignet med samme uke i fjor. 

laks
lakseprisen
ssb
Nyheter
Næringsliv