Stadig flere tilfeller av medisinmangel i Norge

I fjor ble det meldt inn 684 tilfeller av medisinmangel til Legemiddelverket. Det tallet er allerede passert i år.

Næringsliv

– Jeg tenker at dette må jo stoppe en gang, men det ser ikke ut til at det stopper i år heller, sier farmasøyt og rådgiver for forsyningssikkerhet, Anne Markestad, til VG.De siste årene har antallet meldte tilfeller av legemiddelmangel doblet seg hvert år, skriver avisen. Helsedirektoratet foreslår i en ny rapport til sammen 29 nye tiltak.– Et av hovedproblemene for Norge i dag er at virkestoffene i mange legemidler vi bruker, blir produsert i Asia og på produksjonssteder vi har lite informasjon om, sier helsedirektør Bjørn Guldvog i Helsedirektoratet.Han sier at dersom det skulle skje noe med en fabrikk, kan det ramme legemiddelforsyningen i hele verden.Tellef Inge Mørland, medlem av helse- og omsorgskomiteen for Ap, mener rapporten viser at det er punkter der regjeringen ikke har gjort jobben.Helseminister Bent Høies statssekretær Anne Grethe Erlandsen i helsedepartementet sier at regjeringen har bevilget 4 millioner kroner for å styrke Legemiddelverkets kapasitet til å håndtere legemiddelmangel.(©NTB)

medisinmangel
medisin
Nyheter
Næringsliv