Stanser ansettelser etter 737 MAX-trøbbel

Tror ikke flyet kommer på vingene før i november

Det Dallas-baserte flyselskapet Southwest Airlines går nå ut ifra at deres Boeing 737 MAX-fly vil forbli på bakken frem til 2. november, melder Reuters.Konkurrentene American Airlines og United Airlines har også uttalt at de heller ikke venter flyene i luften før i november.Ifølge nyhetsbyrået vil parkeringen medføre 180 færre avganger daglig for Southwest. I tillegg har flyselskapet satt leveringer av flere MAX-fly på vent, og som en konsekvens av dette har selskapet sett seg nødt til å stanse ansettelser av flere piloter og forfremmelser til kapteiner.Boeing 737 MAX-flyene har stått på bakken verden over siden mars etter to flystyrter på kort tid med flytypen i Indonesia og Etiopia, som til sammen tok livet av 346 mennesker. Det er usikkert når flyet vil returnere til luften.Boeing-aksjen er torsdag den største taperen i Dow Jones-indeksen med en nedgang på 2,28 prosent.