Voksende brexitbekymring blant britiske selskaper

Bekymringen for brexit blant britiske selskaper når nye høyder, viser en ny undersøkelse. Selskapene varsler kutt i både investeringer og ansettelser.

Næringsliv

83 prosent av selskapene i undersøkelsen til Deloitte svarer at brexit langsiktig vil svekke forretningsklimaet i Storbritannia, skriver nyhetsbyrået Reuters. Brexitbekymringen i næringslivet har ikke vært så stor siden 2016, skriver byrået.To tredeler svarer at de regner med å måtte gjennomføre nedskjæringer som følge av brexit, mens 47 prosent svarer at de forventer investeringskutt.– Brexitusikkerheten kveler forretningsklimaet. Vi risikerer å havne bak våre G7-konkurrenter, sier sjeføkonom Rain Newton-Smith i Confederation of British Industry (CBI).CBI anslår at selskapenes investeringer vil falle med 1,3 prosent i 2019, noe som i så fall vi gi den største nedgangen siden finanskrisen.(©NTB)

brexit
storbritannia
Nyheter
Næringsliv