Danske Bank politianmeldes

Skandalerammede Danske Bank har blitt politianmeldt av det danske finanstilsynet for å ha villedet kunder i forbindelse med salg av et spareprodukt.

Det opplyser banken selv i en pressemelding.Spareproduktet det er snakk om, heter Flexinvest Fri. Ifølge det danske finanstilsynet kjente banken til at en svært stor del av kundene ville tape penger på spareproduktet. Likevel unnlot banken å informere kundene, som måtte betale en avgift som ikke sto i stil med den forventede avkastningen.Administrerende direktør Chris Vogelzang i Danske Bank sier finanstilsynets kritikk er berettiget og lover bot og bedring. Banken skal nå gjennomgå sine spareprodukter og prosesser.Skandalerammede Danske Bank har vært sentral i en stor hvitvaskingssak som ble avdekket i 2017. Da avslørte avisen Berlingske Tidende at svært store beløp hadde passert gjennom bankens filial i Estland uten av banken fulgte prosedyrer for å avsløre hvitvasking.I juni i år fikk daværende administrerende direktør Jesper Nielsen sparken. Han utpekes også som ansvarlig for Flexinvest Fri-saken.