- Dette kommer som en bombe på oss

Onsdag ble to fly med rundt 100 tonn laks hver nektet transitt til Asia og måtte returnere til Gardemoen. 

Mandag kveld innførte russiske myndigheter et forbud mot transitt av norsk fisk via Moskva, som trådte i kraft med umiddelbar virkning. Ingen vet ennå sikkert hvorfor. Det sier salgssjef Cato Kjelsberg i speditøren Air Cargo Logistics på Kløfta ved Oslo til IntraFish, ifølge TDN Direkt. Kjelsberg presiserer at han ikke vet sikkert, men signalene så langt tyder på at det står politiske krefter bak beslutningen.- Vi venter på en forklaring fra Russland, sier han til Intrafish.Air Cargo Logistics driver flyfrakt av sjømat fra Norge, og er største speditør til Korea.Onsdag skrev Intrafish at at to transportfly med nærmere 100 tonn laks hver ble nektet transitt til Asia via Moskva, og måtte fly tilbake til Gardemoen. Det ble bekreftet av flere eksportører i går. - Dette kommer som en bombe på oss. Alle er stresset, sier salgssjef Thomas Lupke i eksportselskapet Ocean Supreme i Ålesund til IntraFish.- Vi har mottatt et skriv fra via vår speditør hvor det står at det er innført embargo. Noe mer enn det vet vi ikke. Dette skjedde helt plutselig og vi har ikke noe mer informasjon om hva som har skjedd. Hva som skjer fremover vet vi heller ikke noe om foreløpig, sier en eksportør til iLaks.