En av verdens rikeste er død

Den amerikanske milliardæren David Koch, verdens ellevte rikeste mann og en viktig bidragsyter til konservative saker i USA, døde fredag – 79 år gammel.

Koch var, sammen med sin bror Charles, kjent for sine rause donasjoner til Det republikanske partiet og støtte til en rekke konservative grupper og organisasjoner.Det enorme politiske nettverket som Koch-brødrene bygde opp, fikk etter hvert tilnavnet «Kochtopus» for sin vidtrekkende innflytelse i de konservative rekker.David Koch donerte spesielt store summer til inntekt for kreftforskning.– Jeg ble tidlig i livet lært at det å involvere seg i den offentlige diskurs, er en borgerplikt, skrev han i 2012.Koch-brødrene, med en samlet formue på over 50 milliarder dollar (nærmere 450 milliarder kroner), kom i 2012 på delt fjerdeplass på Forbes' liste over USAs rikeste menn.I 2019 står David Koch oppført som verdens ellevte rikeste, ifølge Forbes.(©NTB)