()- Vi nærmer oss 250 millioner kroner som er lagt ned i prosjektet, fastslår Øystein Rushfeldt (54), daglig leder og medeier i gruveselskapet Nussir, til Finansavisen.Han har siden 2008 jobbet for å realisere drømmen om å etablere den første nye gruven i Norge i moderne tid. Den planlagte kobbergruven ligger i Kvalsund midt mellom Alta og Hammerfest i Finnmark.I lange perioder har han jobbet ut fra et tidligere lagerbygg i Skaidi i Finnmark som tilhører Mesta Eiendom. NRK Finnmark har tidligere fortalt at Rushfeldt har rundt 1,5 millioner kroner i honorar, men at det aller meste av blir tatt ut i aksjer.Selv har Rushfeldt fått mange netter på feltseng i løpet av ukene og levd på ned mot 100.000 kroner i året, skriver Finansavisen. Ellers bor Nussir-sjefen som en typisk student. Hos en kamerat i Alta leier han et 10 rom på kvadratmeter, med seng og klesskap.Ut fra Nussirs årsrapport ser det ut til å være mindre aktivitet i Nussir enn på mange år. I fjor brukte selskapet 5,1 millioner kroner på lønn og andre driftskostnader. Ikke siden 2013 har bedriften brukt så lite penger på de to regnskapspostene kombinert.- Det skyldes mindre boring, som er den dyreste aktiviteten, sier Rushfeldt til Finansavisen.Rushfeldt har tidligere uttalt at han regnet med å være klar for oppstart i løpet av 2019. Den milepælen har han nå utsatt til 2020.