Jyske Bank krever betaling for penger på sparekonto

Jyske Bank i Danmark har innført negativ rente og krever nå at velstående kunder betaler dem for å ha penger på sparekonto.

Den negative renten gjelder i første omgang kunder med over 7,5 millioner danske kroner på sparekonto. De som har mer enn dette, må betale banken 0,6 prosent rente for det overstigende beløpet.En kunde med 10 millioner danske kroner på konto, må dermed betale banken rundt 15.000 kroner i året.Jyske Bank understreker imidlertid at de er åpne for individuell behandling, og det er uklart hvor mange kunder som dermed vil bli rammet.Administrerende direktør Anders Dam i Jyske Bank forsvarer beslutningen og viser til at banken selv må betale negativ rente til Nationalbanken i Danmark.Det er heller ikke mulig å få positiv avkastning ved å plassere penger i danske statsobligasjoner for tiden, da alle nå har negativ rente. Dette forventes å fortsette i flere år framover.– Det negative rentemiljøet, som har preget det danske markedet siden våren 2012, kun avbrutt i 2014, ser nå ut til å være av mer permanent karakter, sier Dam.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også