MasterCard kjøper en del av Nets for tosifret milliardbeløp

Nets' konto-til-konto-tjeneste er solgt til MasterCard for vel 28 milliarder norske kroner.– Vi har de siste fem årene bygd opp en sterk konto-til-konto-plattform med globale vekstperspektiver, sier Nets' administrerende direktør Bo Nilsson i en pressemelding tirsdag.Nets leverer ulike betalingsløsninger både for nett og butikk. Tilgangen til Nets’ teknologi og medarbeidere innenfor området vil komplementere Mastercards eksisterende kompetanse innen konto-til konto området.— De globale perspektivene for realtidsbetalinger akselererer. Denne avtalen styrker vår unike posisjon som en one-stop partner som kan dekke alle banker, forretninger og nasjoners betalingsbehov. I kombinasjon med Mastercards nåværende virksomheter som Vocalink, Transfast og Transactis får vi nå en innovasjonskraft og ekspertise innenfor realtidsbetalinger som virkelig differensierer oss, sier Michael Miebach, Chief Product & Innovation Officer i Mastercard.