Nekter for valutamanipulasjon

Kineserne tar til motmæle.

Kinesiske yuan har i løpet av helgen svekket seg til det laveste nivået, målt i dollar, på mer enn ti år.Donald Trump har lenge kritisert kinesiske myndigheter for å intervenere i valutamarkedet slik at kinesiske yuan holdes kunstig svak, nå tar imidlertid kinesiske myndigheter til motmæle.I en uttalelse tirsdag sier Kinas sentralbank (PBOC) at yuan-kursen bestemmes av markedets tilbud og etterspørsel, og at det ikke handler om valutamanipulasjon, melder TDN Direkt.Sentralbanken er ifølge nyhetsbyrået sterkt imot at USA utpeker Kina som en valutamanipulator, og oppfordrer USA til å slutte med dette.PBOC påpeker at de kommer til å fortsette å ha et markedsbasert regime med «administrert flytende kurs» og å holde yuanen stabil på et «rimelig og balansert nivå».


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker