Nye USA-sanksjoner mot Russland

USA innfører flere sanksjoner mot Russland i forbindelse med nervegiftattentatet mot den tidligere russiske dobbeltagenten Sergej Skripal i Salisbury i fjor.

Storbritannia har anklaget russiske agenter for å stå bak forgiftningen av Skripal og hans datter. Britiske myndigheter mener også at angrepet «nesten helt sikkert» ble godkjent av Moskva.De to overlevde angrepet, men en britisk kvinne døde senere etter at hun var i kontakt med en parfymeflaske om etterforskere mener inneholdt nervegiften Novitsjok.Utenriksdepartementet i Washington meldte lørdag at USA vil motsette seg en forlenging av ethvert lån eller økonomisk eller teknisk hjelp til Russland fra internasjonale finansinstitusjoner.Dessuten blir det innført begrensninger på amerikanske bankers mulighet til å kjøpe opp russisk statsgjeld.USA vil i tillegg begrense eksporten av varer og teknologi som ifølge departementets talsmann kan brukes i kjemiske og biologiske våpenprogrammer.(©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også