Skyting i moské i Bærum

Politiet fant lørdag kveld en død kvinne på en adresse i Bærum. Kvinnen har en nær familierelasjon til mannen som er pågrepet etter skyteepisode ved en moské.

– Mannen er siktet for drapsforsøk, sier Roar Hanssen i Oslo-politiet til VG .En mann som tilhørte moskeen, er lettere skadd og får behandling på sykehus. Politiet meldte først at én person var skutt inne i moskeen al-Noor Islamic Centre i Bærum, men vil ikke bekrefte at mannen er skutt lørdag kveld.– Vi vet ikke hva som er årsaken til disse skadene. Vi kan ikke konkludere med at det har vært avfyrt skudd, sier seksjonsleder Rune Skjold i Oslo politidistrikt til NTB.Norsk mann pågrepetEn norsk mann i 20-årene bosatt i nærmiljøet er pågrepet. Politiet har ennå ikke avhørt gjerningsmannen og har foreløpig ingen opplysninger vedrørende motiv.– Gjerningsmannen er lettere skadd. Han overføres til oss når han har fått behandling av helsepersonell, sier Skjold.Politiet har ingen informasjon om at det er andre gjerningspersoner involvert i hendelsen.Politiet er tilbakeholdende vedrørende opplysninger knyttet til selve hendelsen inne i moskeen. Bakgrunnen er at de ikke ønsker å påvirke vitnebeskrivelser. Politiet vil ikke bekrefte at gjerningsmannen hadde våpen og ammunisjon på seg da han ble pågrepet. Ifølge forstander Irfan Mushtaq i moskeen var gjerningspersonen kledd i uniform og hadde to hagle-lignende pistoler da han kom inn i moskeen, og at han begynte å skyte rundtseg, skriver Aftenposten. Det skal ha vært rundt sju personer til stede under bønnen, men det vil ikke Skjold bekrefte.Ikke kjennskap til uniform – Vi har registrert at det verifiserer informasjon om en uniform, men dette har vi ikke kjennskap til, sier Skjold. Politiet bekrefter at det var personer inne i moskeen som fikk kontroll på gjerningsmannen i 20-årene. –Selve pågripelsen av mannen foregikk uten dramatikk. Den var rask og effektiv, sier seksjonslederen. Politiet har hatt kontakt med mannen tidligere, men ønsker ikke å kommentere det ytterligere. De bekrefter at de har sikret mulig nettaktivitet fra gjerningsmannen. – Vi sjekker om det finnes andre som sympatiserer med dette og er aktive, sier Skjold.Mulig drap på kvinne Politiet fant lørdag kveld en død kvinne på en adresse i Bærum. Kvinnen har en nær familierelasjon til mannen som er pågrepet etter skyteepisode ved en moské.– Vi etterforsker saken som et mulig drap. Den døde kvinnen er en ung kvinne og ble funnet da politiet tok seg inn i leiligheten hvor den pågrepne mannen bor, sa seksjonssjef Rune Skjold i Oslo politidistrikt under en pressekonferanse sent lørdag kveld.(©NTB)


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker