Togsommer med mange forsinkelser

Tekniske problemer, solslyng og skogbrann har skapt trøbbel for Bane Nor i juli. Spesielt slet langdistansetogene med punktligheten.

– Det så bra ut de tre første ukene i juli, men etter det oppsto det mange feil og hendelser utover hele jernbanenettet. Dessverre har mye av dette berørt de reisende, sier fungerende direktør Lars Ola Bækkevold i divisjonen Kunde og trafikk i Bane Nor.Det oppsto svært mange hendelser i juli som førte til forsinkelser og stengte togstrekninger. Blant annet ble Nordlandsbanen stengt i flere dager som følge av at et godstog sporet av mellom Namsskogan og Majavatn.Det brøt dessuten ut flere branner langs toglinjen denne måneden, blant annet langs Rørosbanen ved Elverum og langs Gjøvikbanen. Et skogbrannhelikopter ble tilkalt for å bistå i slukkingsarbeidet på sistnevnte strekning.På Flåmsbana ble ti personer lettere skadd da to tog med til sammen 800 passasjerer om bord kolliderte ved Berekvam stasjon.Den samlede punktligheten for persontogene ble målt til 88,5 prosent i juli. Bane Nors mål er 90 prosent punktlighet.(©NTB)