Trump raser mot sterk dollar

Evan Vucci

Mener USA har et Fed-problem, ikke et toll-problem.

I en rekke Twitter-meldinger fredag ettermiddag fyrer president Donald Trump nok en gang mot USAs sentralbank Federal Reserve, og skriver samtidig at USAs bedrifter ikke har et toll-problem.«Euroen faller helt vilt mot dollaren, og gir de en stor eksport- og produksjonsfordel…og Fed gjør INGENTING! Vår dollar er nå på sitt sterkeste i historien. Det høres bra ut, gjør det ikke? Bortsett for de produsentene som lager produkter for salg utenfor USA, skriver presidenten.«Vi har ikke et toll-problem, vi har et Fed-problem. De har ingen anelse!»«Hvis Fed kutter, ville vi fått en av de største oppgangene i aksjemarkedet på lang tid. Dårlig drevne og svake selskaper skylder smart på disse små tollene istedenfor seg selv for dårlig ledelse…og hvem kan egentlig klandre dem for å gjøre det? Unnskyldninger», avslutter presidenten.