Pareto-sjef Christian Jomaas mener det er mer enn hard jobbing må til for å lykkes i finansbransjen

NY PARETO-SJEF: Christian Jomaas mener det er veldig viktig å ha et liv utenom jobb. Foto: Olav Gram Degnes

Pareto-sjef Christian Jomaas tror man må ha et liv utenom jobben for å lykkes.

Den nye Pareto-sjefen Christian Jomaas mener det er mer enn jobbing som må til for å lykkes i finansbransjen, skriver Dagens Næringsliv.

– Det er en krevende jobb, men jeg tror at skal du overleve i en jobb som dette, må du for det første være i form. Det andre er at det må funke på hjemmebane. Du må finne balansen mellom jobb, familie og trening, sier Jomaas, som mener det er viktig å ha et liv utenom.

– Når vi gjør prosjekter, er det mennesker vi snakker med, det er relasjoner du bygger. Hvis du bare jobber og ikke har et liv ved siden av, så har du ikke noe å snakke med kundene om, sier den nye Pareto-sjefen til DN, og får støtte av Ole Petter Arnfinsen, som tar en doktorgrad ved Henley Business School der han forsker på topplederes helse og hvordan den påvirker prestasjonen deres på jobb.

– Raskt skiftende miljø, høyt tempo og økt press fører til at ledere må bli «toppidrettsutøvere» for å levere 100 prosent. De må både være fysisk og psykisk sterke, sier han til avisen.