Båtbyggere tjener penger i beintøft marked

BÅTBYGGERE: – Kvalitet går aldri av moten, sier Risnes Marine Craft-sjef Ronald Refvik Hellenes. Foto: Risnes Marine Craft

Risnes Marine Craft kan skilte med en driftsmargin på 10,6 prosent i tøft marked for oppdrettsbåter.

Verftene som har spesialisert seg på servicebåter, slaktebåter og brønnbåter, rettet mot fiskeoppdretterne, driver i tøff konkurranse og mange taper penger. Men noen unntak finnes, og Risnes Marine Craft kunne i fjor skilte med en driftsmargin på 10,6 prosent, skriver iLaks.

– I Rosendal arbeider vi for tiden med flere prosjekter som dreier seg om våre nye åtte meters arbeidsbåter og bruken av grønne energikilder. Selv om markedet er tøft, vil brukerne helst ha båter som har dagens løsninger og som har en grunnleggende god kvalitet. Kvalitet går aldri av moten, og bruken av nytt teknologisk innhold er inspirerende både for oss og brukerne, sier daglig leder Ronald Refvik Hellenes til nettstedet.

Risnes Marine Craft omsatte i fjor for 43,5 millioner kroner, og satt igjen med et driftsresultat på 4,6 millioner.

Hellenes trekker blant annet frem at selskapet har god kostnads- og prosjektkontroll, og at verftet ikke tar på seg mer enn det de kan håndtere. Han vil imidlertid ikke implisere at andre aktører gjør noe galt, selv om de taper penger.

– Det er tegn som tyder på at prispresset i båtsektoren kanskje er for tøft, og at kundegruppen må våge å investere i sine leverandører, sier Risnes Marine Craft-sjefen til iLaks.