<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Elon Musk beklager pedofili-anklage

Tesla-grunnlegger Elon Musk sa i et rettsmøte mandag at han ikke mente å anklage den britiske dykkeren Vernon Unsworth pedofil, men kun ville fornærme ham.

    Publisert 17. sep. 2019 kl. 06.21
    Oppdatert 17. sep. 2019 klokken 06.22
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 236 ord
    BENEKTER: Tesla-grunnlegger Elon Musk mener han ikke forsøkte å spre falske anklager. Foto: REUTERS/Mike Blake

    Musk møtte i retten saksøkt for å spre falske anklager etter at Tesla-sjefen i juli i fjor omtalte Unsworth som «han pedofyren» på Twitter.

    – Jeg mente ikke å anklage Unsworth for pedofili. I respons til hans fornærmelser i et CNN-intervju ville jeg fornærme han tilbake ved å uttrykke min mening om at han virket som en gammel, ekkel mann, sa Musk under rettsmøtet i Los Angeles.

    Unsworth var med på å redde ut tolv gutter fra en oversvømt grotte i Thailand i juli i fjor. Musk mente guttene og fotballtreneren deres kunne reddes ut av grotten med en miniubåt han selv hadde fått konstruert, men ble avvist av redningsmannskapene og Unsworth som anklaget Tesla-sjefen for å kun være ute etter PR.

    Mandag forklarte Musk at «pedofyr» er en vanlig fornærmelse i Sør-Afrika hvor han vokste opp, og at det er brukt for å fornærme noens utseende og oppførsel – ikke for å anklage noen for pedofili.

    Samtidig som Musk benektet å spre falske anklager, hevdet han i retten at dykkeren giftet seg med sin thailandske kone da hun var en tenåring, og beskyldte ham for å omgå personer og steder som er kjent for «uanstendig seksuell oppførsel» og prostitusjon.

    64 år gamle Unsworth og hans 41 år gamle partner benektet anklagene.

    Dykkeren har saksøkt Tesla-sjefen med krav om drøyt 600.000 kroner i oppreisning og et rettslig pålegg som forbyr Musk å spre ytterligere falske anklager mot ham. Rettssaken starter i desember.