<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Nortura selger ett år gammelt fårekjøtt

Høsten er fårikålsesong, og det er også sesong for ferskt lam. Men kun 80 prosent i kjøttdisken er ferskt, og noe av det fryste kjøttet er ett år gammelt.

    Publisert 26. sep. 2019 kl. 08.54
    Oppdatert 26. sep. 2019 klokken 08.54
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    FÅRIKÅL: Det slaktes så mye ferskt fårekjøtt at det ikke er mulig å få solgt alt i løpet av en kort sesong. Foto: Foto: Eivind Yggeseth

    Det skriver Nationen. Nortura mener det gamle kjøttet er en naturlig konsekvens av at lam hovedsakelig slaktes på høsten.

    – Vi får ikke solgt unna alt som slaktes fersk på en så kort sesong, samtidig som vi blant annet må tilby lammelår til påske og fryst fårikålkjøtt eller salt lammekjøtt før eller samtidig med årets sesong. Dette er da fryste produkter fra årets eller fjorårets sesong, sier kommunikasjonsrådgiver Marthine Haugen Petersen i Nortura.

    Ved starten av årets slaktesesong på lam var det allerede 600 tonn kjøtt på lager – tre ganger så mye som ved samme tid i fjor.

    Samtidig går salget av lam ned, og fram til juni i år var det solgt ti prosent mindre lammekjøtt sammenlignet med samme tidspunkt i 2018.

    Nortura garanterer imidlertid at det fryste kjøttet er i like god kvalitet som da det ble frosset ned i fjor.

    – Det er viktig å påpeke at industriell nedfrysing er noe helt annet enn å legge ferskt kjøtt i fryseren hjemme. Når vi fryser ned til vårt fryselager, blir kjøttet pakket i lufttett emballasje rett etter slakt og lagres helt mørkt i minus 30 grader. Derfor skjer det veldig lite med kvaliteten på kjøttet, sier Petersen.

    (©NTB)