Nest våteste august i Bergen noensinne

Årets augustmåned ble den nest våteste som noen gang er målt i Bergen. Rekorden fra 1929 står fremdeles.

Næringsliv

Meteorologene undret tidligere i uka på om den gamle rekorden på 415 millimeter regn i løpet av en augustmåned kunne bli slått. Kraftig nedbør, ras og farevarsler ble sendt ut for Hordaland og Sogn og Fjordane den siste uken, men det holdt likevel ikke.Nedbøren i Bergen for august 2019 endte på 399,6 millimeter, skriver Bergens Tidende.Det holdt derimot til å slå andreplassen på 369 millimeter fra 2016. Nedbørsmålingene i Bergen startet i 1904.– Det er ikke ny rekord, men den nest våteste august som er målt. Natt til lørdag kom det 52,4 millimeter regn på Florida, sier meteorolog Camilla Albertsen i StormGeo til avisen.Målingen av nedbør ble målt fra natt til 1. august og til klokken 8 om morgenen 31. august.(©NTB)

regn
bergen
august
Nyheter
Næringsliv