TV3-eier omorganiserer og kutter staben i Norge

TV 3- og Viaplay-eier NENT nedbemanner i Norge som ledd i en større omorganisering. 39 ansatte fra TV-delen og seks fra radio forsvinner ut av selskapet.

NEDBEMANNER I NORGE: TV3-eier omorganiserer. 45 ansatte forsvinner ut. Foto: NTB scanpix
Næringsliv

I begynnelsen av oktober kom beskjeden om at mellom 30 og 50 årsverk skulle bort. Torsdag ble de ansatte innkalt til allmøte der det ifølge Medier24 kom avklaringer om nedbemanningen.

– Hele NENT Group ble fra 1. oktober organisert etter funksjonsområder i stedet for landegrenser og varemerker som tidligere. Som et resultat av den nye strukturen vil mange gode kolleger dessverre forlate selskapet, skriver Kenneth Andresen, som er office manager i NENT Norge, i en epost.

Blant lederne som forsvinner ut, er det listet opp følgende navn i eposten: Programdirektør Andreas Bakka Hjertø, sportssjef Anne Tufte, kommersiell direktør Bjørn Erik Broady Aasebø, kommunikasjonsdirektør Line Vee Hanum, innholdsrådgiver og tidligere norgessjef Morten Aass og digitaldirektør Trygve Refvem.

Fra før er det kjent at norgessjef og administrerende direktør Vegard K. Drogseth mister jobben.

– Jeg fikk valget mellom å gjøre andre ting i selskapet eller finne nye eventyr utenfor huset, og så valgte jeg det siste. Det er udramatisk, sier Morten Aass til Kampanje.

Aass overtok rollen som administrerende direktør for MTG Norge i 2017 etter å ha ledet studiovirksomheten til konsernet i en årrekke. Det siste året har han fungert som innholdsrådgiver på nordisk nivå i selskapet.

(©NTB)

media
tv3
viasat
nent group
nedbemanning
Nyheter
Næringsliv