<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Realitydeltaker og artist siktet for millionbedrageri

Realitydeltaker og artist Carl Aksel Jansen er siktet for grovt bedrageri i millionklassen mot fem personer. Han erkjenner straffskyld for flere av forholdene.

    Publisert 17. nov. 2019 kl. 11.46
    Oppdatert 17. nov. 2019 klokken 11.52
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 186 ord
    SVINDEL: Tidligere Paradise Hotel-deltager Carl Aksel Jansen er siktet for å ha svindlet fem personer for millionbeløp. Foto: Magnus Rørvik Skjølberg

    Politiet mener Carl Aksel Jansen har brukt kjendisstatusen sin for å få kontroll over sensitive personopplysninger slik at han har kunnet ta opp lån hos ulike finansinstitusjoner.

    TV 2 skriver at den 24 år gamle mannen, som nå sitter i varetekt, skal ha tatt opp lånene i ofrenes navn etter å ha fått tilgang i BankID-opplysningene deres.

    Etter det TV 2 erfarer skal bedrageriene ha pågått i et års tid og dreie seg om i overkant av fem millioner kroner totalt. Han er siktet for grovt bedrageri mot to menn og tre kvinner, med en strafferamme på inntil tolv år.

    – Carl Aksel har erkjent de fleste forholdene i siktelsen. Han beklager overfor de fornærmede og vil ta sin straff for det han har gjort. Carl Aksel jobber nå for å bekjempe sin rusavhengighet, skriver Jansens advokat, Petter Bonde, i en SMS til TV 2.

    Etterforskningen, som også involverer flere andre mistenkte gjerningspersoner, forventes å være ferdigstilt innen utgangen av året.

    Både i 2013 og 2015, før Jansen deltok på realityprogrammet «Paradise Hotel», ble han straffedømt for blant annet å ha benyttet falsk identitet, kjøring i ruspåvirket tilstand og flere narkotikalovbrudd.

    (©NTB)