DFØ tester norsk regnskapsrobot

Regnskapsrobotutvikleren Semine har inngått en samarbeidsavtale med Direktoratet for økonomistyring, som årlig håndterer 1,2 millioner fakturaer for 120 virksomheter i staten.

INNGÅR SAMARBEID: Gøril Aune fra DFØ, Jan Høgetveit fra Semine og Tobias Studer Andersson fra Sopra Steria. Foto: Semine
Næringsliv

Gjennom nysatsingen Sopra Steria Scale up har Semine nettopp gjennomført et vellykket testprosjekt hos Direktoratet for økonomistyring (DFØ).

– Vi ønsker å gi kundene våre tilgang på ny og bedre teknologi, samtidig som vi må innovere for å holde oss konkurransedyktige. Derfor er dette et spennende konsept å prøve ut, sier Gøril Aune, direktør for regnskapsdivisjonen til DFØ.

1,2 mill. fakturaer

DFØ forvalter utredningsinstruksen og økonomiregelverket i staten, og leverer lønns- og regnskapstjenester til 87 prosent av statlige virksomheter. Hvert år håndterer DFØ 1,2 millioner fakturaer for 120 virksomheter i staten. Dette legger beslag på store ressurser i direktoratet.

– Det er skattebetalernes penger vi forvalter, og vi ønsker å gjøre dette så korrekt og effektivt som mulig. Det vi har sett til nå er at denne teknologien kan ha potensialet til å endre dagens arbeidsprosesser i DFØ, spare oss og våre kunder for store kostnader samt frigi tid som kan brukes til innsikt og analyse for våre kunder, sier Aune.

Hensikten bak programmet Sopra Steria Scale up er å være et brohode mellom norske og europeiske innovasjonsbedrifter og noen av de største teknologikjøperne i Norge og Europa.

– Vi er innovasjonspartneren som bringer sammen store innkjøpere og små og mellomstore teknologidrevne selskaper, sier Tobias Studer Andersson, som leder Scale up-programmet i Sopra Steria.

Solid vekst

Siden 2015 har de to gründerne Robert Kristiansen og Jan Høgetveit jobbet med å utvikle regnskapsroboten som bærer samme navn som selskapet. I slutten av 2017 kom investeringsselskapet Kistefos inn på eiersiden og er nå største eier, med en eierandel på 36 prosent.

I løpet av ett knapt år har det Kristiansand-baserte selskapet opparbeidet seg en base på 50 kunder, ansatt 74 medarbeidere og sikret seg kontrakter for flere titalls millioner kroner.

– Vi ser frem til å teste teknologien vår hos DFØ, som er en fremoverlent og teknologipositiv statlig aktør. Gjennom programmet Sopra Steria Scale up får vi hjelp til å tilnærme oss store, offentlige kunder, som igjen får nytte av å jobbe sammen med noen av bransjens fremste innovatører, sier Jan Høgetveit, som i tillegg til å være en av selskapets gründere er leder for forretningsutvikling i Semine.

Nyheter
Næringsliv