Rakettstart for regnskapsnykommer

Regnskapsbyrået Aider har i løpet av ett år gått fra 2 til 40 ansatte. Nå fusjonerer selskapet med veletablerte Tet og blir bransjens sjette største med over 200 ansatte.

250 MILLIONER: – Vi sikter inn mot en omsetning på 250 millioner kroner i 2020, sier toppsjef Andreas Vik i Aider. Foto: Iván Kverme
Næringsliv

– Knut Grotli og jeg startet Aider fordi denne tungrodde bransjen trenger å bli røsket opp i. Nå får vi muskler til å gjøre akkurat det, sier Andreas Vik.

Andreas Vik var frem til høsten 2018 leder for regnskap i revisjonsgiganten BDO, mens Grotli tidligere har vært adm. direktør i PwC Norge og viseadm. direktør i BDO.

– Revisjon la en klar begrensning på hva vi kunne gjøre i regnskapsdelen av BDO. Det var begrensninger på hvilke kunder vi kunne konkurrere om og det skjedde rett som det var at vi måtte si opp en kunde på grunn av kravene til revisors uavhengighet. I tillegg hadde vi betydelig begrensninger på hvordan vi kunne samarbeide med systemleverandører og andre partnere. Dette gjorde at det ble veldig vanskelig å bygge opp et skikkelig nettverk.

Kraftig vekst

Siden oppstarten i april 2019 har Aider hatt en kraftig organisk vekst og har gått fra 2 til over 40 ansatte. Nå fusjonerer selskapet med Tet, som har doblet omsetningen siden 2018.

– En videreføring av selskapenes nåværende forretningsaktivitet vil gi oss en budsjettert omsetning på 250 millioner kroner i 2020, sier Vik.

Nye Aider, med Andreas Vik som toppsjef, vil fra oppstarten bestå av over 200 ansatte fordelt på ni kontorer og blir dermed sjette størst i landet. 

– Slik verden er i dag, er bruk og utnyttelse av teknologi helt avgjørende. Der er Tet allerede sterke. De har blant annet et av landets råeste system- og regnskapsmiljøer på Xledger.

Vik mener at Aider allerede fremstår som vel så attraktiv arbeidsgiver som «the big five» for nyutdannede fra handelshøyskolene. «The big five» består av revisjonsgigantene EY, PwC, Deloitte, BDO og KPMG.

– Ja, jeg mener at vi kan tilby vel så spennende arbeidsoppgaver som de store revisjonsselskapene. Hos oss blir det langt fra bare å sitte å kontrollere arbeid som andre utført, sier han.

Regulatoriske utfordringer

De store revisjonsselskapene sliter ifølge Vik med regulatoriske utfordringer som begrenser hvilke tjenester de kan levere – og hvordan de kan hjelpe kundene.

– Skulle man startet «the big five» i dag, hadde det blitt gjort uten revisjon. Vi på regnskapssiden justerer oss raskere til endringer. Det vi tilbyr, er mer fleksibelt, mer relevant, mer personlig og samtidig mer teknologidrevet, sier Andreas Vik.

Ifølge adm. direktør Bjørnar Fjeld i Tet har forhandlingene med Aider pågått siden starten av året.

– Vi ble spesielt tiltrukket at Aiders evner til å rekruttere nye medarbeidere. Når vi selv har vokst så raskt, og fremdeles trenger folk, supplerer Aider oss godt, sier han.