<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

DN-eier forlater amerikansk skatteparadis

NHST, som eier Dagens Næringsliv, har tre internasjonale bransjeaviser registrert i den amerikanske delstaten Delaware. Nå vil de se på en ny organisering.

    Publisert 28. mai 2020 kl. 18.14
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 122 ord
    FORLATER SKATTEPARADIS: NHST, som eier DN, har tre internasjonale bransjeaviser registrert i den amerikanske delstaten Delaware. Foto: NTB Scanpix

    – NHST er opptatt av transparens, og derfor har vi begynt å se på det på nytt, sier direktør Trond Sundnes i NHST Global Publications til Medier24.

    Det er de engelskspråklige bransjeavisene TradeWinds, Upstream og IntraFish som er registrert i delstaten. Dette ble først kjent i et leserinnlegg i DN fra Equinors pressetalsmann Bård Glad Pedersen.

    – For en mediebedrift der journalistene av prinsipp kjemper for åpenhet, ser det uklokt ut at moderselskapet har selskap i jurisdiksjoner uten innsyn, sier klubbleder Ida Grieg Riisnæs i Dagens Næringsliv.

    Delaware er kjent som et skatteparadis for amerikansk næringsliv. Delstaten har en befolkning på drøyt 970.000, men mer enn én million bedrifter er registrert i delstaten, deriblant mer enn to tredjedeler av selskapene på Fortune 500-listen, skriver delstatsmyndighetene.

    (©NTB)