EQT-eide Recover Nordic henter svenske Mattias Ringqvist som ny konsernsjef

Svenske Mattias Ringqvist overtar konsernssjefstolen i skadesaneringsgiganten Recover Nordic etter Bjørn Herlofsen. – Vi skal fortsette veksten, sier han.

PÅ PLASS: Finn Øistein Nordam (t.v.) har vært konstituert konsernsjef, men går nå tilbake som finansdirektør. Mattias Ringqvist (t.h.) er fra 18.august Recover Nordics nye konsernsjef. Foto: Olav Gram Degnes
Næringsliv

– Omsetningen var litt over 3 milliarder kroner i 2019, som var en viktig milepæl for oss, sier Mattias Ringqvist, som er den nye konsernsjefen i Recover Nordic-konsernet.

Svensken tar over et konsern som har vokst voldsomt de seneste årene. På tross av coronakrisen har konsernet økt omsetningen med seks prosent i Norden i første halvår, hvor det norske markedet økte omsetningen med hele 17 prosent.

– En sterk finansiell eier muliggjør investeringer i både organisk og oppkjøpsbasert vekst, og et erfarent ledelsesteam vil understøtte en slik fremtidig utvikling, sier Ringqvist.

I mars ble alle aksjene i Recover Nordic kjøpt av et av verdens største oppkjøpsfond, EQT.

Etter det Finansavisen erfarer skal fondet ha lagt mellom 2,5 og 3 milliarder kroner for å sikre seg konsernet.

Tror på flere oppkjøp

Recover Nordic-konsernet spesialiserer seg på opprydding og gjenoppbygging etter brann-, vann- og miljøskader og har også betydelig virksomhet innenfor industriservice. Konsernet har økt omsetningen fra rundt 950 millioner til over 3 milliarder kroner siden 2013.

Og selv om konsernet har opplevd en kraftig vekst i 2020 er resultatene noe lavere.

– Det er en konsekvens av covid-19, sier finansdirektør Finn Øistein Nordam, og utdyper:

– Operasjonelt sett har det vært en krevende periode – spesielt i den innledende fasen av pandemien, da arbeidsstyrken ble endret fra dag til dag grunnet fravær med barn, karantene og sykefravær.

I en kort periode var opptil 30 prosent av arbeidsstyrken i Norge fraværende.

– Nå er situasjonen mer normalisert, sier Nordam.

Recover Nordic har med 17 oppkjøp de seneste årene forsøkt å gjøre noe med det de betegner som et fragmentert marked.

– Vil det komme flere oppkjøp?

– Det er min første dag i jobben, men Recover har vært fremgangsrik med tidligere oppkjøp. Den organiske veksten har også vært formidabel, sier han, og fortsetter:

– Men svaret på spørsmålet ditt er ja.

I 2015 kom omtrent 95 prosent av omsetningen i Norge fra forsikringsselskapene, et tall som nå er rundt 80 prosent.

– Så vi har etablert flere bein å stå på utenfor forsikringsmarkedet, blant annet for eiendomsbesittere, offentlige kunder og private bedrifter sier Ringqvist.

Digitalisering og kunnskapsløft

Den nye konsernsjefen har jobbet innen service-næringen i hele sitt voksne liv. Ringqvist er utdannet sivilingeniør fra Chalmers tekniske høgskole i Göteborg og kommer til Recover Nordic fra stillingen som sjef for nordiske land i alarmselskapet Verisure.

– Digitalisering er ekstremt viktig, og jeg vil fortsette det arbeidet som er startet her, sier han.

For i tillegg til vekst vil det å anvende ny teknologi til både ansatte og kunder være et stort satsningsområde.

Ringqvist viser til at selskapet scorer veldig høyt på kundetilfredshet, og at de ligger langt foran konkurrentene.

– Hver skade eller oppdrag er unik, men vi kan likevel standardisere våre prosesser for arbeidet som utføres hos våre kunder, sier han, og fortsetter:

– Et høyt kunnskapsnivå og sterkt engasjement hos de ansatte er avgjørende for høy kundetilfredshet, og dette arbeidet vil jeg fortsatt prioritere.

Mattias Ringqvist
recover nordic
eqt
Nyheter
Næringsliv
Børs