<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

USAs rikeste har nådd «forstyrrende milepæl»

Den samlede formuen er til sammenligning større enn bruttonasjonalproduktet i Østerrike og Belgia til sammen. 

Publisert 18. aug. 2020 kl. 21.05
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
NY MILEPÆL: USAs 12 rikeste har grunn til å smile. Foto: Joe Skipper

USAs 12 rikeste mennesker har nylig nådd en vanvittig milepæl. Institute for Policy Studies (IPS) opplyser nemlig, ifølge MarketWatch, at denne milliardærklubben har nådd en formue på 1 billion dollar, det vil si 1.000.000.000.000 dollar. 

«Dette er en forstyrrende milepæl for konsentrasjon av rikdom og makt i USA», hevder direktør i IPS, Chuck Collins, ifølge nyhetsbyrået. 

Samme kilde skriver at siden pandemien slo inn i det amerikanske aksjemarkedet i mars, har gruppen oppnådd en formuesøkning på 40 prosent, hvilket tilsvarer 283 milliarder dollar. 

«Den totale formuen til gruppen er større en bruttonasjonalproduktet til Belgia og Østerrike til sammen», påpeker Omar Ocampo, en forsker hos IPS.

Tirsdag ser heller ikke ut til å legge en demper på humøret for de 12 milliardærene. Selskaper der flere av disse sitter på betydelige eierandeler i ligger nemlig i grønt en times tid før Wall Street stenger. Herunder finner vi Amazon, Alphabet (Google), Microsoft og Tesla som alle ligger an til å stenge opp.