Alpinnæringen ber om en mer treffsikker kompensasjonsordning

Norsk alpinnæring ber myndighetene sikre en kompensasjonsordning som treffer bedre. Ifølge nye tall er kun 10,2 millioner kroner utbetalt av 88 søkte millioner.

Foto: NTB
Næringsliv

Koronapandemien har ført til store økonomiske tap for alpinnæringen i Norge etter at landet stengte ned 12. mars.

Før sommeren bevilget Stortinget 250 millioner kroner i kompensasjon til alpinanlegg og tivoli for å dekke utgifter til lovpålagt vedlikehold.

Ifølge ferske tall fra Innovasjon Norge er utbetalingene til alpinanleggene kun på 10,2 millioner kroner, selv om det er søkt for 88 millioner.

– Tallene viser at regjeringens krisepakke i liten grad har truffet næringen. Det er få som har fått støtte, og de som har fått innvilget sine søknader, har fått langt mindre enn skissert. Politikerne har bevilget midlene. Nå må man få ordningen til å fungere slik at disse når bransjen, sier generalsekretær Camilla Sylling Clausen i Alpinanleggenes Landsforening i en pressemelding.

Bransjeforeningen representerer over 200 alpinanlegg i Norge som en normal vinter omsetter heiskort for om lag 1,4 milliarder kroner.

Tirsdag uttaler næringsminister Iselin Nybø (V) til NTB:

– Vi har stor oppmerksomhet på reiselivet. Regjeringen mener det er viktig å sikre gode og forutsigbare rammevilkår for alt næringsliv – også reiselivsnæringen. Nå jobber vi med en egen kompensasjonsordning for reiselivet som fortsatt er hardt rammet av smitteverntiltakene.

(©NTB)

coronakrisen
Nyheter
Næringsliv