<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Avslutter etterforskning av Circle K og YX

Konkurransetilsynet har avsluttet etterforskningssaken mot Circle K og YX etter at selskapene har gått med på å avslutte prispubliseringspraksis for drivstoff.

    Publisert 15. okt. 2020 kl. 12.38
    Oppdatert 15. okt. 2020 klokken 12.39
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 109 ord
    AVSLUTTER: Circle K og YX avslutter prispubliseringspraksis for drivstoff, og Konkurransetilsynet dropper etterforskningen. Foto: NTB

    Konkurransetilsynet opprettet høsten 2019 en etterforskningssak mot Circle K og YX. Bakgrunnen for etterforskningen var en mistanke om at Circle K og YX samarbeidet om fastsettelse av drivstoffpriser.

    Tilsynet sier de har fulgt konkurransen i drivstoffmarkedet med bekymring siden praksisen med å publisere veiledende priser på egne nettsider ble etablert i 2017.

    Mistanken til konkurransetilsynet har gått ut på at de to leverandørene ved å publiserte veiledende listepriser på nettet har lagt til rette for parallelle nasjonale pumpeprisløft.

    Selv om Circle K og YX ikke er enige i konkurransetilsynets bekymring, har de likevel forpliktet seg gjennom såkalte avhjelpende tiltak til å slutte med publisering av veiledende listepriser på drivstoff på sine nettsider.

    (©NTB)