<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Olav Thon: – Det begynner å røyne på

Olav Thon (97) sliter med slitasjegikt og varsler betydelige pengegaver til forskning som han håper kan gjøre ham i stand til å dra på ski- og fjellturer igjen.

    Publisert 14. des. 2020 kl. 06.33
    Oppdatert 14. des. 2020 klokken 06.34
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 195 ord
    FORRETNINGSMANN: Olav Thon. Foto: NTB

    Det forteller han i et intervju med Dagens Næringsliv mandag.

    – Jeg vil jo forferdelig gjerne ha vært i en sånn form at jeg i alle fall kunne gå en mil eller to. Men jeg må si som professor og filosof Arne Næss; at det går fint til du er 95, men så begynner det å røyne på.

    Børsnoterte Olav Thon Eiendomsselskap, som prises til rundt 18 milliarder kroner, kontrolleres med 74 prosent av Olav Thon Stiftelsen. Thon er styreleder og kona Sissel Berdal Haga Thon er styremedlem begge steder. Konsernet eier en rekke kjøpesentre, hoteller og andre eiendommer.

    – For de norske kjøpesentrene har vi en oppgang fra 2019 på 7-8 prosent, sier Olav Thon.

    Samtidig har korona vært en katastrofe for hotellene og Thon ser ikke bort fra at enkelte hoteller kan få alternativ bruk. Han tror reisevirksomhet vil rammes i mange år fremover.

    – Bransjen har vel et belegg på litt over 20 prosent nå. Det er klart at vi ikke kan leve med det. Og så har folk vent seg til å løse mange av sine problemer og oppgaver per telefon eller med ny teknologi. Så jeg tror mye av kundegrunnlaget er borte, sier Olav Thon.

    (©NTB)