<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kvalevåg ny toppsjef i Revisorforeningen

– Jeg kunne ikke si nei da drømmejobben dukket opp, sier Karen Kvalevåg. Til sommeren inntar generalsekretæren i Norges Idrettsforbund sjefsstolen i Revisorforeningen.

    Publisert 20. jan. 2021 kl. 09.45
    Oppdatert 20. jan. 2021 klokken 13.57
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 435 ord
    NY REVISORSJEF: Generalsekretær Karen Kvalevåg i Norges Idrettsforbund overtar som adm. direktør i Revisorforeningen. Foto: Terje Pedersen

    – Det var et vanskelig valg. Jeg er veldig glad i jobben min i Norges Idrettsforbund, og samtidig dukket det opp en utrolig spennende jobb som jeg på slutten av fjoråret fikk tilbud om. Nemlig å overta som adm. direktør i Revisorforeningen, sier Karen Kvalevåg.

    Nåværende toppsjef for den norske revisorstanden, Per Hanstad, går av med pensjon til sommeren.

    Bred erfaring

    Kvalevåg er utdannet statsautorisert revisor fra Norges Handelshøyskole i 1989 og har bred erfaring fra næringslivet. Hun har tidligere blant annet vært adm. direktør CFO og senere konsernsjef i Umoe Restaurants, og adm direktør i Løvenskiold Handel og revisor i EY. De siste 5 årene har vært i foreningslivet og frivilligheten.

    – Jeg føler dette er en bakgrunn som passer godt til jobben som adm. direktør i Revisorforeningen. Det er riktignok snart 30 år siden jeg selv jobbet som revisor, men siden den gang har jeg sittet på flere sider av bordet og jeg har blant annet vært en ivrig revisorkunde. Jeg tror dette er en god erfaringer å ta med seg inn i denne jobben, sier hun.

    Fikk lederstrid i fanget

    Når Kvalevåg går av som generalsekretær i Norges Idrettsforbund til sommeren har hun sittet i jobben i nesten fire år.

    – Jeg kunne gjerne ha sittet i denne jobben i noen år til, men det var nå drømmejobben dukket opp, sier hun.

    Kvalevåg fikk lederstriden mellom Tom Tvedt, Sven Molleklev og Berit Kjøll i fanget ganske raskt etter at hun overtok som generalsekretær i Idrettsforbundet og i løpet av det seneste året har covid 19-pandemien satt sitt preg på hele idrettsbevegelsen. Noen vil nok mene at Kvalevågs ledertd i norsk idrett har vært preget av mange konflikter.

    – Slik ser ikke jeg på det. Jeg har hatt et stort fokus på å bygge en god administrasjon som legger til rette for idrettsstyret samt kontinuerlig arbeid med åpenhet og transperans i organisasjonen. I tillegg har vi hatt stor fokus på modernisering og digitalisering av hele norsk idrett. Det mener jeg idretten samlet i stor grad har lykkes med, sier Kvalevåg.

    Fokus på bærekraft

    Nå rettes fokuset mot den norske revisorbransjen og i denne bransjen er tillit utvilsomt et av nøkkelbegrepene.

    – Tillit og økonomisk velstand går hånd i hånd og kvalitetsmessig revisjon er avgjørende for denne tilliten.

    Kampen mot økonomisk kriminalitet, arbeidslivskriminalitet og sosial dumping blir også viktig, men Kvalevåg har også andre viktige saker på blokken.

    – Bærekraft vil bli mer og mer viktig også for aktørene i revisorbransjen. Revisorene har etter min oppfatning en viktig, men underkommunisert, rolle i klimakampen. Med regjeringens fokus å bærekraft blir det stadig tydeligere at vi revisorer gjennom virksomhetsanalyse, risikostyring og kontroll blir avgjørende i denne kampen, sier Karen Kvalevåg.