<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Olav Thon tapte ankesak – Hamar-restaurant beholder navnet

Stortorvet Gjestgiveri på Hamar får beholde navnet, til tross for at Olav Thon-eide Stortorvets Gjæstgiveri i Oslo mener å være beskyttet av varemerkeloven.

    Publisert 24. mars 2021 kl. 12.56
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord
    THON TAPTE: Olav Thon må betale 273.000 kroner i sakskostnader etter to runder i rettssystemet mot Hamar-restauranten Stortorvet Gjestgiveri. Foto: NTB

    Tvisten dreier seg om at Olav Thon mener at Hamar-restauranten Stortorvet Gjestgiveri har et svært likt navn som Thons 300 år gamle restaurant Stortorvets Gjæstgiveri.

    Olav Thon fikk fullt medhold i Oslo tingrett i 2019. Hamar-restauranten anket dommen, og nå er den klar.

    Borgarting lagmannsrett slår fast at Stortorvet Gjestgiveri får beholde navnet, og Thon må betale Hamar-selskapet Madriku 273.000 kroner i sakskostnader for de to rettssakene, skriver E24.

    Lagmannsrettens dom konkluderer med at «det ikke er grunnlag for å forby Madriku å bruke navnet og logoen «Stortorvet Gjestgiveri» på Hamar-restauranten. Det er heller ikke grunnlag for erstatning eller vederlag fra Madriku eller fra styreleder Erik Jacobsen i form av styreansvar.»

    – Vi er veldig fornøyd med resultatet og dommen. Det var det vi anførte, og kravene og påstandene vi la ned. Vi mener at retten har balansert hensynet i varemerkeretten på en hensiktsmessig og god måte, sier Madrikus advokat Vebjørn Krag Iversen til avisa.

    Thons advokat har ikke kommentert saken.